Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Frisk om grönsakerna i #enlådamat: "Under all kritik"

På den sjätte dagen av projektet #enlådamat tar den matintresserade konsulten Anna Frisk en paus i renoveringen av sitt nya projekt för att äta dagens lunch.
– Det här skiljer sig ganska mycket från vad jag brukar äta vanligtvis, säger hon.

Annons

Menyn för dagen består av köttbullar, stuvade makaroner och en rejäl dos kokta morötter. Anna Frisk tar en tugga och konstaterar att det smakar bra, men att det inte är något hon skulle ha valt i vanliga fall.

– Jag brukar inte äta på det här sättet. Jag äter mycket mer grönsaker och mycket mindre mjölkmat än vad det här är, men jag är inte målgruppen heller, säger hon.

Över lag har hon varit nöjd med den mat som serverats, men erkänner att många av maträtterna har varit bättre än vad hon trodde att de skulle vara.

– Jag hade inte haft så mycket att göra med matlådorna som skickas ut i äldrevården, så jag hade inte så stora förväntningar. Alla såg vi ju den här bilden som var runt på sociala medier på den hemska matlådan, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppades att det inte var så det skulle se ut och har det ju faktiskt inte gjort heller. Det där var nog ett stort misstag i arbetet.

Den kokta potatis som serverats får dock dåligt betyg. Precis som övriga panelmedlemmar är hon inte heller imponerad över de grönsaker som varje dag har följt med matlådorna.

– Det är väldigt svårt att värma upp grönsakerna och det är väl det som har dragit ned helhetsintrycket under hela veckan. Grönsakerna har faktiskt varit under all kritik och den kokta potatisen är inte heller kul när man värmer upp den.

Nu har Anna Frisk en dag kvar av #enlådamat innan hon kan återgå till sina vanliga matrutiner. Trots att hon beskriver bland annat rotmoset och potatismoset som väldigt gott är det något hon ser fram emot.

– Jag börjar faktiskt längta efter goda färska grönsaker och hemlagade grönsaksrätter. Det är något jag har saknat.

Läs mer:

Välkommen på lunch – så smakade kommunens matlåda

Peder Björk om hemtjänstmaten: "Jag önskar fler fick möjlighet att ta del av den"

"Det här är samma mat som vanligt – det här är inget fusk"