Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Haag om sitt driv som affärskvinna: "Jag är lika hård i båda rollerna"

Anna Haag och sambon Emil Jönsson har åkt hem totalt elva medaljer i OS och VM. Samtidigt som båda nu satsar hårt mot kommande OS har de en parallel framgångsrik karriär i affärsvärlden.
– Jag är lika hård i båda rollerna, säger Haag till Expressen.

Anna Haag har en framgångsrik karriär i längdskidspåret. 31-åringen har åkt hem sju medaljer totalt i VM och OS och gör sig nu redo för OS i Pyeongchang i februari nästa år. Samtidigt har skidstjärnan sett till att satsa på en karriär utanför skidspåret. I en intervju med Expressen berättar Haag om sin roll i bolaget Anna & Emil AB, hennes styrelseuppdrag i fastighetsbolag samt hennes senaste satsning som delägare i en klädbutik.

– Min drivkraft har alltid varit att skapa förutsättningar för att själv kunna bestämma över min tid. Även den dag skidkarriären är över, säger Haag till Expressen.

Haag berättar att hon tycker att hennes roll som affärskvinna är lik den roll hon har som skidåkare och ger flera exempel på det.

– Min envishet. Min drivkraft. Min vilja att alltid göra allt jäkligt bra. Och jag är lika hård i båda rollerna. Till exempel när det gäller prioriteringar, säger Haag.

Läs mer: Efter CAS dom– Haag hoppas kunna träna med Johaug

Läs också: Skidlandslaget på läger i Frankrike – då imponerar Anna Haag: "Hon ser stark ut"