Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Holmlund, Sveriges bästa skidtjej laddar för världscupen på Idre Fjäll

Full av självförtroende och i suverän ledning i världscupen, det är sundsvallstjejen Anna Holmlund. Tre segrar och fyra andra platser gör att hon just nu är Sveriges främsta skidtjej.
– Men det hade varit roligare om det varit fyra segrar och tre andraplatser, skrattar.

Anna Holmlund och kompisen Sandra Näslund står i målfållan på Idre Fjäll efter dagens fjärde träningsåk.

– Det är en bra men jobbig bana. Tuffa hopp och ett av dem är det största vi haft den här säsongen i världscupen, säger Anna.

Men det är inte det stora hoppet som kommer att vara avgörande utan hur åkarna klarar att ta de snabba småhoppen på slutet.

Där klarade Funäsdalens Victor "VÖN" Öhling Norberg, var en av inte alltför många åkare som klarade att hoppa över alla tre rullarna.

– För att jag ska fixa det måste jag få lite högre fart med mig in mot de hoppen, säger Anna, medveten om att det kan vara nyckeln till en ny pallplacering och helst då en eller två nya segrar på Idre Fjäll.

Moras Victor Sticko testade att klara alla tre, men orkade inte riktigt över.

– Får jag bara lite mer fart så ska det gå. Det här ändå en bana där jag ska ha en chans att klara kvalet, hoppas Victor.

Banan på Idre Fjäll är inte den tuffaste i världscupen, men samtidigt en tekniskt krävande bana som sätter åkarna på prov och där det hela antagligen kommer att avgöras först på mållinjen.

– Starten är givetvis viktig och den är också svår, men det gäller att ha farten med sig från de stora hoppen ut på avslutningen, säger Anna Holmlund.

En eller två pallplatser till i helgen gör att Anna seglar ifrån Stina Nilsson som framgångsrikaste skidåkerska den här säsongen. Längd-Stina har tre segrar och tre andra platser samt en tredje plats så här långt.

Frida Hansdotter har den här vintern 1 seger, tre andra placeringar och två tredje placeringar.

Skicross åkarnas sportchef Joar Båtelson ser positivt på den tävlingshelg som väntar.

– En perfekt bana och får vi till det ska vi ha ett antal åkare på pallen, hoppas Båtelson.