Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Holmlunds backe

Anna Holmlund blev den första världscupvinnaren i Skicross på Idre Fjäll och hon drog med sig landslagskompisen Sandra Näslund på prispallen som trea.
De två jublade tillsammans efter målgång och visade att det just nu är i Skicross som de stora skidframgångarna sker.

Annons

– Jag trodde inte att det skulle hålla utan att Marielle Thompson skulle passera på slutet. Det var först när jag passerade mållinjen som jag kunde slappna av, jublar Anna.

Sandra Näslund var kluven efter tredjeplatsen.

– Jätteroligt att komma på pallen och givetvis är jag nöjd med det, men jag tog starten och hade helst vunnit, säger Sandra, med ett leende.

– Jag får väl se till att jag tar några av hoppen lite bättre för det var där jag halkade efter.

Men på väg in mot avslutningen kunde hon ändå passera Alize Baron och knipa pallplatsen, Sandras tredje för säsongen, men än fattas första segern.

För Anna finns en vana att vinna, lördagens seger var hennes 17:e och fjärde för säsongen, där hon mer eller mindre punkterade världscupen. Med tre tävlingar kvar leder hon med 263 poäng före Thompson.

– Det var extra kul att få vinna här i Sverige och på Idre Fjäll, konstaterade Anna, med en stor publik som följde tävlingen på plats och jublade åt både Anna och Sandra.

Även Gävles världscupdebutant Lisa Andersson tog sig till finalrundorna, men hade oturen att åka i samma heat som Anna och Sandra och försvann i kvartsfinalen.

I herrklassen vann Filip Flisar Slovenien.

– En riktigt rolig bana, summerade Filip, och tacka för det. Han vann ju.

Victor Öhrling Norberg missad precis A-finalen men vann istället B-finalen och slutade femma.

– Surt, det var lite struligt men det får bli revansch i morgon, summerade Victor, efter femteplatsen, som ändå var hans näst bästa den här säsongen.

De övriga svenska herrarna försvann i 16-delsfinalen, men får en ny chans på söndagen.