Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Magnusson gjorde en "omvänd Weng" i jakten på ny start: "Det är surt"

Anna Magnusson hade en riktigt strulig lördag. På väg in mot mål spurtade hon för att få åka jaktstarten söndag, men åkte fel och fick stanna och vända tillbaka.
– Då var det ju kört, säger den bedrövade 20-åringen.

Annons

I torsdagens distans vid världscupen i Östersund var det mer muntert efter att hon spurtat in på 40:e plats och tagit sin första världscuppoäng. Även i lördagens sprint öppnade Anna Magnusson bra med fullt skytte i liggande.

– Det är surt. Det kändes så himla bra fram till stående, säger Östersundsbon som sköt två bom där och det blev starten på en rad missöden.

– Sista skottet råkade jag avfyra, det var inte riktigt med mening. Jag kom åt avtryckaren för fort. Det är inte så ofta det händer, men det hände nu, så det är riktigt tråkigt.

– Sedan ramlade jag i straffrundan. Det var en isfläck där, så jag föll omkull. Det är såklart svårt att motivera sig till ett spurtvarv då. Men jag försökte ändå, säger Anna Magnusson.

Siktet var då inställt på att komma in bland de 60 som får åka söndagens jaktstart. Ut ifrån straffrundan var hon också precis på rätt sida som 58:a.

– Fick tider på att jag låg och nosade på chans att få åka i morgon, så jag försökte ösa på där. Tyckte det ändå gick rätt bra på spurtvarvet också.

Vid sista tidskontrollen, bara 400 meter från mål, hade hon fortfarande jaktstarten inom räckhåll. Anna Magnusson var där 4,5 sekunder bakom landslagskompisen Linn Persson, som då låg precis på gränsen, men sedan slutade 55:a och får åka.

Men då kom Anna Magnussons stora miss för dagen. Hon gjorde som norska längdåkaren Heidi Weng förra helgen – tog fel spår inne på stadion. Men när Weng körde in i mål för tidigt i stället för att varva, så gjorde Anna Magnusson tvärtom.

– Inne här på stadion var jag koncentrerad på att hitta där det var mest uppåkt för att tjäna tid. Men då valde jag fel helt, och var på väg in mot där vi varvar och skjuter. Jag insåg ju det till slut och fick stanna och vända tillbaka. Men då var det ju kört.

– Man har inte råd med sådant här på den här nivån. Har ju hunnit med några sådana här grejer. På VM tappade jag ju chippet och fick inte starta förrän vi hade letat rätt på det.

Anna Magnusson åkte nu in som 80:e tjej och missar söndagens lopp. Men räkna med att den unga skidskyttetalangen kommer tillbaka.

Läs mer om lördagens världscupsprint:

Högbergs revansch: "Det betyder mycket"

Succésvenska sköt bort sig men spurtade hem ny chans: "Då ska jag jaga"

Lindström efter nitlotten på vallen: "Ett av de tråkigaste loppen jag kört"

Nelin efter succédebuten i världscupen: "Helt sjukt kul"