Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annandagsderby: "Är alltid speciellt"

Bandy och annandag jul hör ihop.
På Gärdehovs is utspelas ett derby mellan Selånger och Härnösand.
– Vi vinner, såklart, säger Selångers tränare Simon Hansson.

Sex matcher och lika många segrar.

Selånger Bandys facit i den norra herrettan i bandy är prickfritt resultatmässigt.

På annandag jul, den klassiska bandydagen, tar de emot Härnösand hemma på Gärdehov för ett derby. Och laddningen, den är det inget fel på.

– O ja. Den har funnits sedan serien lades. Annandagen är alltid speciell. Det är ju så att när man kör i gång en serie med 18 matcher så blir det en serielunk, men annandagen är annandagen i hela Sverige. Det blir lite extra och en nytändning bara för den matchen. Och att möta HAIK, som är nära, är ett bra derby, säger Simon Hansson.

Lagen har redan stött på varandra en gång under säsongen, då vann Selånger med 8–5 på bortaplan.

– Matchen överlag var långt ifrån prickfri, men det är som är roligt är att HAIK försöker ha ett eget spel och spela bollen efter isen, och det tycker jag är otroligt roligt. Vi möter många lag som bara slår lyror och spelar på chans. HAIK vill bjuda upp, säger Hansson.

Efter sex spelade matcher är alltså Selånger fortsatt obesegrade och leder serien med två poäng för Snoddas BK. Det trots att Snoddas har spelat en match mer än vad Selånger gjort.

– Vi hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här bra. Vi hade ju en cup i Uppsala på försäsongen där vi kände att vi hade mycket att jobba med. Men vi tar nya steg varje vecka. Mot Karlsborg senast så faller vi igenom lite i den andra halvleken, men den första är en av de bästa vi gjort i år, säger Hansson.

Om inte något oförutsätt händer så har tränare Hansson fullt manskap att tillgå till annandagsderbyt mot Härnösand.

– Vi har klarat oss bra från skador, det är klart att vi har småslitningar efter matcherna men det är inget som påverkar laget inför annandagen. Det får vi tacka försäsongen för, att vi orkar med detta, säger Hansson.

Och hur det går i derbyt?

– Vi vinner, så är det ju.