Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annie Lööfs kommentar efter Fälldinintervjun: "Klokt"


Intervjun med Thorbjörn Fälldin har fått stort genomslag på sociala medier.
Nuvarande Centerledaren Annie Lööf hyllar sin företrädare och får svar tillbaka från Fälldin:
– Hon är skärpt den tjejen!

Annie Lööf jultalade på tisdagen och profilerade sig som kvar vid en generösare hållning i svensk flyktingpolitik.

Thorbjörn Fälldin lutar åt samma håll i sin stora intervju i ST på onsdagen.

Annie Lööf har länkat till intervjun via sitt Twitterkonto och citerar ur artikeln:

"Alla måste ha förmåga att se över gärsgår´n och se vilken förfärlig tillvaro de asylsökande och flyktingarna lever under."

Sedan tillägger Annie Lööf själv:

"Thorbjörn Fälldin gör en unik intervju om rådande läge och precis som i mitt jultal öppnar han upp för behovet av fler blocköverskridande överenskommelser. Läs intervjun med Fälldin."

När vi träffar Fälldin i samband med en stipendieutdelning läser vi upp Lööfs twitterinlägg varpå Fälldin glatt leende kontrar med sin kommentar:

– Hon är skärpt den tjejen!

På plats finns även Jonny Lundin, ordförande i Centerpartiets distrikt i Västernorrland.

– Thorbjörn har satt fingret precis på vad det här handlar om. Jag delar den analys som många kommentatorer har lyft fram, att det behövs breda överenskommelser i asyl- och flyktingpolitiken.

– Det gäller att stå upp för sina grundläggande värderingar. Allas lika värde är fundamentalt, säger Jonny Lundin.

Annie Lööf twittrar i ett annat inlägg att även den liberala ledaren skriver klokt.

"Svåra tider kräver ansvarstagande, kompromisser – och starka värderingar. Om detta och mycket mer, se gärna mitt jultal!", skriver hon i en efterföljande kommentar.

Även Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, DN:s reporter Niklas Orrenius, Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg och en rad nyhetsmedier och privatpersoner har skrivit om eller länkat till artikeln eller Petter Bergners ledare via Twitter och Facebook.

Under onsdagen trendade "Thorbjörn Fälldin" dessutom på Twitter, vilket innebär att det är ett av de ämnen som diskuteras mest.