Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en återvinningsstation stängs: "Hoppas ändå att alla fortsätter källsortera"

I september stängdes återvinningsstationen på Affärsgatan i Kvissleby. Nu står det klart att ytterligare en station i Sundsvalls kommun stänger – den vid Njurundabommen.

Från och med måndag den 16 oktober kommer återvinningsstationen vid Njurundabommen i Sundsvall att vara stängd. Det för att platsen ska bebyggas.

I nuläget finns ingen ersättningsplats, men Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) uppger att de jobbar på att hitta en ny placering.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart mycket olyckligt för de boende i och kring Njurunda när denna återvinningsstation måste stängas. Vi arbetar verkligen för att hitta en ersättningsplats och hoppas på överseende under tiden, säger Lars Hafvenström, regionchef på FTI, i ett pressmeddelande.

Läs också: Återvinningsstation stängs – ny parkering på gång i området

Under tiden hänvisar de återvinnare av förpackningar och tidningar till återvinningsstationen på Njurundavägen 125 i Kvissleby samt till Svartviks återvinningscentral.

– Vi är medvetna om att de stationer vi hänvisar till ligger en bit bort, men hoppas ändå att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Lars Hafvenström.

FLER NYHETER:

Taxibil körde in i matbutik i Haga – butiken håller stängt tillsvidare

För Plus-kunder: Alkoholdemens var fel diagnos - Yvonne led av behandlingsbar sjukdom

Den saknade 37-åringen hittad död – ingen misstanke om brott

För Plus-kunder: Lotten vägde bara 24 kilo – berättar om kampen tillbaka: "Nu ska jag leva livet som jag missat"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.