Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en butik stängs i centrum – ägaren går vidare till nytt jobb

Det blir allt färre butiker kvar i Härnösands centrum.
Efter fem års verksamhet stänger nu butik Behändigt för gott.
– Det är slitsamt för kroppen att vara ensamföretagare, säger ägaren Stina Samuelsson.

Läs också:
Många rörelser till salu i Ångermanland – köpläge för den som vill prova något nytt

För fem år sedan startade inredningsbutiken Behändigt sin verksamhet i en lokal i Prismahuset. De senaste två åren har butiken flyttat till en lokal på Köpmangatan och under alla år har Stina Samuelsson ensam skött hela verksamheten.

Vid sidan av butiken har hon även drivit en webbshop med inredningsdetaljer.

– Jag har jobbat från tidig morgon till sen kväll med affärerna och det sliter på hälsan i längden. Jag har knappt haft någon semester på de här fem åren.

Enligt Stina Samuelsson finns det ingen större konkurrens till hennes verksamhet från Birsta utan det är framför allt butiker på webben som konkurrerar. De har ingen hyra för någon butik. Men att ensam driva en webbshop samt butik medför väldigt långa arbetsdagar.

– Att driva en webbshop kräver mycket tekniskt kunnande samt att man ständigt följer med i olika sociala forum som är knutna till affären, säger Stina Samuelsson.

Under februari månad pågår utförsäljning i butiken och då Stina Samuelsson redan gått vidare till ett nytt jobb på Kapp-Ahl hjälper mamma Fia till bakom disken.

Den närmaste tiden ska Stina Samuelsson tänka igenom sina framtidsplaner. Hon är utbildad lärare samt även utbildad musikalartist. Dessutom är hon även personlig tränare och har danskurser i zumba.

– Jag har älskat att stå i butiken och haft många trogna kunder här i Härnösand. Tyvärr har väl kundunderlaget ändå inte riktigt räckt till, säger Stina Samuelsson.

Läs också: Lindex lägger ner butiken efter 24 år: "Lönsamheten är för dålig"

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android..