Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en skolledare på väg bort från Ånge

Utvecklingsledare Lars Thorin har lämnat och rektor Jeanette Martinsson är tjänstledig för att pröva annan tjänst. Och nu meddelar också Minervaskolans rektor Marie Löfhaugen att hon lämnar Ånge efter att vårterminen är till ända.

LÄS MER: Hon ska styra upp på Minervaskolan

Det fortsätter röra på sig i skolornas rektorsled. Det står klart sedan nu också Marie Löfhaugen bestämt sig för att tacka för sig efter tre år vid rodret för Minervaskolan, och i stället sätter siktet mot en ny tjänst i sin hemkommun.

– Jag kommer gå tillbaka till ett jobb Bergs kommun efter att den här terminen är slut, förklarar hon.

Beslutet satt dock långt inne. Planen när hon tog över högstadieskolan i Ånge var att stanna 4-5 år, och först tackade hon också nej till tjänsten i sin hemkommun.

– Jag har trivts jättebra här och en bättre kommun att jobba i på skolsidan kan det inte finnas. Jag har också sagt att jag gärna vill medverka till att det blir en bra lösning när jag slutar, säger Marie Löfhaugen, och visar upp en rosande skrift hon föreslagit som annonstext.

För utannonserad kommer rektorstjänsten vid Minervaskolan att bli.

– En ny rekrytering påbörjas under april för tillträde till hösten, säger förvaltningschef Urban Åström.

Vid ungefär samma tidpunkt räknar han också med att veta mer om skolutvecklingsledartjänsten som stått tom sedan årsskiftet.

LÄS MER: Förlorar nyckelperson inom skolutvecklingsarbetet

– Det finns en plan att Kent Ylvesson, som just nu är rektor i Ljungaverk och Torpshammar, får ta över utvecklingsledartjänsten. Men det hänger också på att vi får till en hållbar organisation till hösten, säger Urban Åström.

Bland annat så måste man få ett besked från Jeanette Martinsson, som just nu är tjänstledig från sitt rektorsuppdrag i Ljungaverk och Torpshammar för att prova annan tjänst, om hur hon ser på framtiden.

– Jag vet inte hur det blir i nuläget men väntar mig svar från henne senast i april så vi vet om även den tjänsten ska ut på sökning, slutar Urban Åström.

LÄS MER: Han blir ny rektor för skolorna i Torp