Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett hotell förstör Norrmalm – bygg vid järnvägsspåret i stället

Ett par insändarskribenter har tyckt till om ett nytt hotell på Norrmalm och dessutom har det på Facebook framförts synpunkter på en hotellplacering på samma område. Detta föranleder undertecknad att tycka till i samma fråga.

Behövs det verkligen ett nytt stort hotell i Sundsvall, det finns ju redan ett stort antal av varierande storlek. Dessutom flyter det snart in ett hotell med 120 rum – från Göteborg. Detta flytetyg ser ut som ett containerfartyg och skall placeras vid samma kaj där Medvind är förtöjd. Detta projekt ger ingen vacker hamnmiljö i Sundsvall.

Läs även: Petter Stordalens kedja vill öppna stort hotell mitt i stan: "Jättekul att de väljer Sundsvall"

Varför behöver man förstöra Norrmalm med ett fult och högt hotellkomplex? Placera i stället byggnaden i närheten av det resecentrum som kommer att skapas vid järnvägsstationen. Bygg där gamla godsmagasinet står – alldeles intill järnvägsspåret. I Stockholm har man byggt ett inglasat stort hotell utmed järnvägsspåret. I Sundsvall skulle en sådan placering vara bra för alla som åker tåg och långfärdsbuss.

Ett annat alternativ är att bygga det nya hotellet på Södra kajen, söder om Bolagsverket. Även den platsen ger gångavstånd till tåg och långfärdsbuss. Dessutom blir det lättillgängligt för de som kommer med bil och behöver övernattning. Det är viktigt att ett hotell finns i närheten av det nav som innehåller flera kommunikationsalternativ.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ett nytt hotellbygge på Norrmalm skulle innebära att vi mister en massa välplacerade p-platser som är bra för oss som vill åka in till Stenstan och centrum och göra våra inköp i alla de butiker som finns i detta område. I stället tvingas vi åka till Birsta och göra våra inköp därför att där finns tillräckligt med p-platser. En bibehållen stor parkering är också bra för alla de turister och glesbygdsboende som besöker vår stad.

Ledande politiker i vår kommun tycker att Norrmalm är ett bra utrymme för ett nytt hotell, men man tror att många invånare har en annan uppfattning. Man lovar att det skall ges tillfälle för de boende i kommunen att framföra synpunkter på hur man vill förändra miljön i den centrala delen av staden. Hoppas bara att man tar hänsyn till de förslag man får från samhället.

Bevara Norrmalm

Läs även:

Varför bygga ett skitfult hotell – har ingen lärt sig av 60-talet?

Stordalen klampar in med en trist jättebur som parasiterar på Stenstan

Vi måste ha modet att utveckla Stenstan för en levande stadskärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel