Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett nederlag – nu fast i botten

SDFF missade chansen att knapra in några poäng på bottenkollegan Djurgården i Elitettan. Trots spelövertag blev det förlust med 0–1, ett mål som symboliserar SDFF:s lag 2013.

– Vi släpper in för enkla mål och det speglar hela säsongen, säger Linda Sjödin.

Vad som såg ut som ett ofarligt inkast resulterade i ett enormt tungt baklängesmål för SDFF i jumbofinalen. Det var Djurgårdens bästa spelare Madeleine Stegius som vände bort ytterbacken Tova Torstensson och vandrade ända ner till kortsidan innan hon rullade in bollen ur snäv vinkel i den 70:e minuten. Men innan det hade SDFF haft det mesta av bollinnehavet och även chanserna.

– Jag tycker vi har spelet i första halvlek och rullar boll bra. Sedan i andra tycker jag att vi fortsätter spela bra, men sedan gör de ett för enkelt mål. Vi är inte tillräckligt tuffa och hon får göra två spelare, så vinner man inga matcher, säger en klart besviken Linda Sjödin som känner igen mönstret:

– Vi släpper in för enkla mål och det speglar hela säsongen.

Knappt tio minuter efter Djurgårdens ledningsmål rann Linda Sjödin igenom från sin mittfältsposition efter att Isabelle Haaranen skickat iväg en luftpastej. Sjödin hann före Djurgårdens målvakt Tina Enblom som i gengäld gav SDFF-spelaren en riktig hockeytackling.

– Jag tycker att det är i straffområdet så det borde ha blivit straff. Det var en rejäl överkörning och jag trodde att hon skulle knäcka revbenen på mig, säger Linda Sjödin om situationen som resulterade i en målchansutvisning för Enblom och en frispark utanför straffområdet.

Trots en slutforcering av SDFF stod sig resultatet 0–1 och laget fick inkassera sin nionde förlust på elva omgångar.

– Det är klart att det suger, speciellt eftersom de inte är ett dugg bättre men de sätter sina chanser och det gör inte vi, säger Linda Sjödin om det tuffa tabelläget.