Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu tuffare läge för Timrå

Allt mer talar för att det blir spel i Kvalserien för Timrå IK i vår.

Efter den svidande 3–7-förlusten hemma mot Djurgården ökade avståndet till fast mark från åtta till elva poäng.

– Man är djävligt besviken, säger lagkaptenen Elias Granath.

En del hemvändare återfanns säkerligen på läktarna i Eon Arena när det var dags för den första av två mellandagsmatcher.

Men någon försenad julklapp kunde inte de rödvita bjuda sina fans på.

Det började visserligen bra. Riktigt bra till och med.

Utdelningen kom också då Per Hallin satte 1–0 efter knappt halva perioden.

– Vi spelade enkelt i egen zon, sög inte på puckarna utan hade klart för oss vad vi skulle göra med dem och det blev snabba spelvändningar, säger Timråtränaren Per-Erik Johnsson.

Men efter det där ledningsmålet hände något.

1–1 kom relativt snabbt, Djurgården satte ännu ett mål och fortsatte vara både effektiva och bättre i andra perioden. Inför tredje var ställningen 1–4.

– Vi började hålla i pucken längre och fick i och med det svårare att hitta passningsalternativ. Djurgården tog över, säger Johnsson.

Hände det något med laget där efter kvitteringen?

– Det kändes inte så. Däremot kanske det räckte med 1–1 för att Djurgården skulle få mer energi och börja trampa på mer. Det gjorde kanske att vi blev mer försiktiga, mer noga och höll i pucken mer.

Timråhoppet tändes då Jonathan Hedström satte 2–4 i början av tredje, men tämligen omgående fick Djurgården lite väl lätt sätta 2–5. Ett självmål – där Bremberg var siste timråit på pucken (se separat artikel) – gav 3–5 och visst fanns chanser till ännu en reducering.

Men Djurgården satte två mål till – det första i tom kasse – och tog rättvist sin tredje raka seger över Timrå i höst. Det var också första gången den här säsongen som Djurgården tog två raka trepoängare.

Just trepoängare är något Timrå är i skriande stort behov av.

För om läget var mörkt inför matchen så är det än värre nu.

Modo halkade ner under kvalseriestrecket, men har åtta poäng mer än Timrå. Till de tre lagen ovanför Modo – på fast mark och den sista slutspelsplatsen – skiljer hela elva poäng med 23 matcher kvar.

– Man är djävligt besviken efter den här matchen. Vi släpper till alldeles för många lägen och det är främsta orsaken till att vi förlorar, säger Elias Granath.

Hur går snacket?

– Vi måste ta en match i taget och hitta en väg tillbaka till trepoängarna. Man måste försöka hålla huvudet högt.