Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anpassar sig efter konkurrensen

Dragracingtävlingarna blir bara fler och fler.

Något som nu lett till att SHRA Sundsvall valt att förändra sitt koncept.

– Det börjar bli för mättat för publik och förare, säger ordförande Tommy Edström.

Annons

Sedan den nya motorstadium öppnade i Tierp utanför Uppsala har det blivit allt tuffare att locka till sig såväl förare som publik.

– Det är en arena i världsklass där de kör fyra tävlingar per år och de har lagt sig i en redan späckad tävlingskalender. Alla vet att det är där de flesta vill köra.

Visserligen var dragracingtävlingarna som anordnades i slutet av juli ute på Sättna den näst största tävlingen i sitt slag i Sverige – men för att hålla intresset vid liv väljer nu alltså SHRA Sundsvall att helt förändra "höstkonceptet".

Dragracingen finns, såklart, fortfarande kvar men det primära fokuset läggs nu på ungdomarna. Och med det ansluter gatbilar och "rock 'n roll", som Edström själv uttrycker det.

– Nu öppnar vi upp helgen för dem, årets tävlingar blir en mjukstart för att få ut konceptet till alla intresserade. Vi siktar högre nästa år, säger Edström

– Vi har kört "Sundsvalls snabbaste bil och motorcykel" tidigare år. Vi vet inte hur många som kommer, men de kan komma till banan och anmäla sig på lördag.

Tävlingarna blir av nu på fredag och lördag med en avslutning på lördagsaftonen med konsert. Söndagen sparas utifall att någon av de andra dagarna regnar bort.

Inbjudna är också olika entusiast-föreningar som får chansen att visa upp sina pärlor för allmänheten. Dessutom kommer man att kunna campa på tävlingsområdet.

– Det är inte så många som har förstått att det är ett annat event nu, en del kommer kanske bli besvikna och en del positiva, säger Edström.

– Intresset vet man inte förrän efteråt, men vi hoppas att locka folk även med det här konceptet.

SHRA Sundsvall har även tagit in engelsk expertis för att preparera strippen så att den blir så bra som möjligt. Tidigare tävlingar har de haft problem med gummit – något som nu har setts över.

– Vi har slipat den så att det är som ett salsgolv, säger Edström.