Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställd på Försäkringskassan i Sundsvall ska ha gjort otillåtna sökningar – slipper påföljd

En anställd på Försäkringskassan ska ha gjort 63 ottilåttna sökningar på information om honom själv och närstående. Men eftersom han slutet på myndigheten kan ingen påföljd delas ut.

I december berättade vi om en anställd på Försäkringskassan i Sundsvall som ska ha gjort 63 otillåtna informationssökningar vid 13 olika tillfällen. 60 av fallen ska ha skett under de senaste två åren. Det visade en internutredning som Försäkringskassan gjort.

Han ska bland annat ha sökt på försäkringsinformation kopplad till honom själv och närstående till honom. Mannen har sagt att att han inte har något minne av de otillåtna sökningarna men säger att en möjlig orsak kan vara att de har gjorts i samband med någon utbildning.

Nu har personalansvarsnämnden kommit med sitt beslut. De har beslutat att avskriva ärendet.

Mannen har nämligen blivit informerad om en tilltänkt påföljd och han har sedan sagt upp sin tjänst. En påföljd får inte delas ut efter anställningen tagit slut och därför avskrivs ärendet.