Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anstalten klar för att ta emot flyktingar

I måndags meddelade bygg- och miljökontoret att Kriminalvårdens gamla anstalt i Viskan nu får tas i bruk som tillfälligt asylboende.

Annons

Nu kan mottagandet av asylsökande påbörjas i Viskan. I måndags så gav nämligen bygg- och miljökontoret det slutbesked som krävs för att inflyttningen får påbörjas.

– Det stämmer. De har gjort en del åtgärder som gör att de nu uppfyller verksamhetsklass fyra vilket betyder att de kan börja flytta in, säger Eva-Lisa Westin, byggnadsinspektör på Ånge kommun.

Läs också: Anstalten blir tillfälligt flyktingboende

Mer exakt när det blir har hon däremot inget svar på. Inte heller hur många asylsökande som ska inhysas innanför den före detta anstaltens väggar.

– Det är Migrationsverket som bestämmer när de börjar flytta in, och jag har ingen exakt siffra på hur många platser man kommer att ha där, säger Eva-Lisa Westin.

Läs också: Missnöje med Migrationsverket

Etableringen av alla nya asylboenden i kommunen har också resulterat i att bygg- och miljökontoret tagit fram ett dokument med riktlinjer för hur hälsoskyddet ska bedrivas på de tillfälliga boendena.

Syftet med det är att i ett tidigt skede klargöra för Migrationsverket och de företag som de väljer att tecknar avtal med, vilka hälsoskyddskrav som ställs på ett asylboende i Ånge kommun.