Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antikhandlare döms till böter efter anonymt tips

Efter ett anonymt tips beslutade Skatteverket om revision av en Sundsvallsbos näringsverksamhet. Nu döms mannen till böter.

Mannen köpte och sålde begagnade föremål, bland annat klockor, på aktionssajten Tradera men han bokförde inte sina affärer enligt reglerna under åren 2011 och 2012. I rätten har mannen förnekat brott och sagt att flera av försäljningarna dessutom skett som en privat hobby.

Läs om åtalet här: Man åtalas efter handel med klockor

Tingsrätten anser att även om mannen sparat underlag från inköp och försäljningar handlar det om så många affärshändelser att det varit omöjligt att bedöma rörelsens förlopp enbart utifrån underlagen. Rätten konstaterar också att mannen inte kan undanta vissa försäljningar och häva att de skett privat när han samtidigt driver en näringsverksamhet som består just av att köpa och sälja begagnade föremål.

Nu döms Sundsvallsföretagaren till villkorlig dom och 50 dagsböter för bokföringsbrott.