Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen babysim i Fränsta

Intresset för babysim har funnits länge i Fränsta.
I höst startades första babysimkurserna på över femton år.
– Det är ett mysigt sätt att avsluta veckan på, säger My Paulsson.

Annons

Babysim har länge saknats i Fränsta. Försök har gjorts, men resurserna har inte riktigt räckt till.

I höstas startades två kurser på fredagar för nybörjare.

My Paulsson är den som leder verksamheten. Hon tycker att det finns många anledningar till att gå på babysim. Stämningen och närkontakten mellan barn och förälder är viktig.

– Föräldrar och barn badar tillsammans och blir trygga i vattnet. Barnen lär sig att flyta, ligga i magläge och få vattenvana. Det blir en sorts mindfullnes, man är här med barnet och inget annat stör, säger My.

Efter årsskiftet kommer man utöka verksamheten. Nya nybörjargrupper ska startas och de rutinerade barnen går vidare till fortsättningsgrupper.

My Paulsson är utbildad badmästare och bor i Fränsta. Hon jobbar vanligtvis på Himlabadet i Sundsvall, men har nu gått ner i tid för att plugga till Rehabiliteringsvetare på distans.

– I framtiden vill jag jobba med människor, gärna med hälsa och rehab, säger My.

Många föräldrar i Fränsta har legat på med önskemål om babysim.

– Jag har fått frågan i ett par års tid om jag vill bli ledare. Nu hinner jag med mig, så det passar bra, säger My Paulsson.

Vattnet i bassängen bör hålla minst 32 grader för babysim och det är inte helt enkelt att höja och sänka temperaturen i ett badhus.

– Vi har mycket vatten så det tar tid att komma upp i rätt temperatur. Det tar fem till sex dagar att ändra 3-4 grader, så nu kör vi konstant 32 grader. De flesta tycker att det är positivt, det passar ju också andra barnfamiljer som bara vill bada, säger Jonny Paulsson, som jobbar på Fränsta sim- och sporthall.