Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen kommer kylan – snart går det utför i Skönviksbacken

Äntligen kommer kylan och snön.
Nu mullrar kanonerna i Skönviksbacken och snart blir det dags för premiäråk.
– Fortsätter det här kan vi öppna om en vecka, säger Roger Höglund.

Annons

Den nya konstsnöanläggningen stod helt klar kring lucia. Det gjorde att man ett tag trodde på en snabb start av utförsåkandet i backen.

Men vädrets makter har velat annat och under jullovet blev det inget skidåkande. Nu är det andra tider och kung Bore har kopplat greppet om vädret igen så kanonerna mullrar för fullt i nedfarten.

– Vi kör för fullt. Det har varit problem med en kanon men den fixar vi under måndagen, säger Roger Höglund ordförande i Skönviksalliansen som driver backen på ideell basis.

Det betyder att sju kanoner samt två snöspjut gjuter snö i nedfarten och med den natursnö som faller så kommer backen att bli farbar inom kort. Dessutom finns det en väderprognos som lovar både snö och temperaturer ner mot 20 minusgrader. Det gör att man nu är riktigt optimistisk.

– Det här blir bra och ser riktigt lovande ut, säger Roger Höglund.

I samband med att snön gjuts i nedfarten så kommer man också att flytta "funparken" från backens högra sida till den vänstra nedifrån sett. Där kommer det att byggas både rails och hopp och allting kommer enligt Roger Höglund bli klart tills det är dags för premiäråk.

– Vi börjar med hoppen nu och det kommer att stå klart tills dess att vi öppnar i början på nästa vecka, säger han.

Den gamla konstsnöanläggningen dömdes ut efter förra säsongen och det var i juni som kommunfullmäktige beslutade om att dryga tre miljoner kronor skulle satsas för att rädda kommunens enda slalombacke.

Nu verkar satsningen betala sig. Går allting som planerat och den isande kylan håller i sig kommer det snart att gå utför i Skönviksbacken igen.