Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen seger för Dragons

Förlustsviten är bruten.
Efter nio raka förluster fick Dragons äntligen känna segerns sötma igen.
- Vår bästa avslutning som lag denna säsong, sade planens gigant Alex Wesby efter segern med 78-70.

Det var två pressade lag som möttes i jumbomötet i Gothia Arena denna kulna fredagkväll. Kanske var pressen allra värst på bortalaget Dragons som kom till matchen med nio raka förluster i ligan - och vid ännu ett nederlag skulle få fira lucia som tabelljumbo.

Men en grym avslutning på matchen då man vände ett underläge med sju poäng inför den sista perioden till seger med åtta poäng betyder att man kan nu får lite arbetsro i laget.

Lagets coach Peter Öqvist var oerhört lättad efter matchen över att förlustsviten är över - och kom med en målande metafor på hur känslan varit i laget

- Förlustsviten har varit som ett monster som suttit på våra axlar. Istället för den trygghet som funnits i laget under många år har vi känt oro. Den här segern betyder förhoppningsvis att vi har skakat av oss monstret, säger han.

Sundsvall började annars matchen klart bäst med högt tempo i sitt spel och massor av snabba poäng efter sina egna defensiva returer. Det kändes som om det är så laget måste spela för att få igång sina spelare. När det väl blev uppställt försvar hade man svårare att komma till vettigare avslut och klart lägre skottprocent.

Men i andra perioden fick Gothia ett klart övertag och man vann denna del av matchen med hela 26-10. Nyckeln var framför allt inspel på sina två långa amerikaner Ian Johnson och Jonathan Moore, där den förstnämnde firade stora triumfer i returtagningen under offensiv korg.

Gothias ryck gjorde att man drog ifrån poängmässigt - och fram till början av den fjärde perioden var det inte mycket som talade för Dragons. Man låg under med sju poäng inför den sista perioden.

Men med drygt sex minuter kvar av matchen fick Ian Johnsson sin femte foul och då vände matchen helt. Mycket beroende på säkert straffskytte hos gästerna och fantastiskt spel av Alex Wesby.

- För oss var det otroligt viktigt att vi fick slut på förlustsviten. Nu har vi hittat tillbaka till spelet och byggt upp nytt självförtroende. Det kommer att behövas på fredag när Norrköping kommer på besök, säger Alex Wesby som gjorde 22 poäng i matchen.

Peter Öqvist kan också andas ut efter att segern äntligen kom.

- Det var en match med mycket känslor och med mycket press på lagen. Vi inledde bra och spelade den basket vi vill spela, men Gothia gjorde det svårt för oss i andra perioden och vi hittade ingen lösning.

- Vi hade ett bra snack i halvtid och när vi väl var förbi så knäppte någonting till hos spelarna och de började uppträda som i fjol. Väldigt skönt, säger Peter Öqvist och pustar ut.

Johan Weichselbraun