Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen vinst för Sundsvall Dragons: "Betyder jättemycket att ha en vinst med oss in i slutspelet"

Sju raka förluster. Då bröt Sundsvall Dragons den negativa trenden i kvällens sista grundseriematch i Basketligan.
– Det var en jäkligt bra känsla att vinna, det var alldeles för länge sedan, säger coachen Tommie Hansson.

Annons

Dragons tog emot KFUM Nässjö i Sporthallen för grundseriens sista match i Basketligan. Matchen i sig hade förvisso inte någon betydelse för resultatet i tabellen, men desto större betydelse för självförtroendet.

Dragons har nämligen radat upp förlust efter förlust, totalt sju raka, den senaste tiden och inför den sista matchen var målet klart.

– Vi ville ha en vinst med oss in i slutspelet och vi pratade om att vi skulle gå in och spela som om det var vilken match som helst för att få med oss en seger, säger Tommie Hansson.

På planen fanns däremot inte stjärnan Hlynur Baeringsson som fick vila inför det stundande slutspelet. Men trots att han saknades är coachen nöjd med spelet.

– Ska jag vara ärlig har det känts riktigt bra sedan ett par matcher tillbaka, även om vi har förlorat dem. Det har liksom märkts att det är ett slutspel som närmar sig, säger han och fortsätter:

– Och det är riktigt glädjande att vi spelar så pass bra som vi gör i kväll, trots att Hlynur vilade.

Nu väntar kvartsfinal för sjätteplacerade Dragons och det är Norrköping Dolphins som står för motståndet. Ett lag som har 3–0 i vinster mot Dragons den här säsongen.

– Två matcher har varit riktigt tighta och har avgjorts de sista minuterarna, så vi har absolut en chans. Men de slutade trea i tabellen och vi sexa, så det är ett bra lag vi möter, säger Tommie Hansson.

I förra mötet drog Norrköping det längsta strået. Men trots förlusten tror Tommie Hansson att det kan finnas en fördel med att ha mött motståndet så pass tätt i tiden.

– Ja, vi visste ju att vi kunde få möte dem i kvartsfinalen. Förra mötet var lite som ett genrep kan man säga, säger Tommie Hansson.