Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anton Axelsson om comebacken i Timrå IK – och passningen som orsakade förlusten

Anton Axelsson var tillbaka i sin gamla hemmarena och gjorde sin första hockeymatch sedan slutspelet i fjol.
Då blev det en tung uddamålsförlust mot Vita Hästen – efter ett felpass från Axelsson.
– Klart det är surt, jag vet att jag orsakade det, säger forwarden.

Annons

Efter lång frånvaro på grund av flera operationer var Anton Axelsson tillbaka på isen mot Vita Hästen. Den förre Timråforwarden är inlånad från Frölunda och gjorde sin första match sedan slutspelet förra säsongen.

– Förjävla roligt, jag har inte spelat på lång tid och jag har inte spelat så här frisk på ännu längre tid, säger forwarden efteråt.

Comebacken i Timrå blev ändå inte som han hade hoppats. Trots att hemmalaget bombarderade gästernas mål lyckades man inte göra mål, i stället var Axelsson inblandad i gästernas avgörande.

Hans passning bröts i den första perioden och Vita Hästens Adam Schmidt gjorde inget misstag när han kom fri med Johan Mattsson.

– Jag ser att Öhrn är helt fri och försöker lägga en backhandflip. Den tar på någon, och deras spelare blir helt fri. Det är klart att det är surt och jag vet om att jag orsakade det, men det är något man får skaka av sig, säger Anton Axelsson.

Trots 44 skott på mål lyckades inte hemmalaget kvittera.

– Det är inte så mycket att klaga på förutom att vi inte gör mål, säger Frölundalånet.

Hur kändes det för egen del spelmässigt?

– Det kändes bättre än vad första träningsmatchen brukar kännas, jag kände att det blev bättre. Sedan är det klart att det finns mycket att jobba på. Men är inte så säker med pucken så det krävs att man tittar ned en extra gång ibland.

Läs mer: "Timrå IK har en plats i mitt hjärta"

Efter matchen fick Anton Axelsson ordentligt med applåder av Timråklacken när han lämnade isen.

– Klart att det är kul. Jag har aldrig tänkt att jag varit speciellt uppskattad eller så, utan jag försöker spela hockey på mitt sätt och hjälpa laget att vinna. Det är kul att det verkar vara uppskattat, säger han.

Nu lutar det åt åtminstone en match till i Timrå IK den här sejouren.

– Jag har en daglig dialog med Frölunda. De spelar i morgon, sedan spelar de inte förrän den sjätte, så det lutar väl kanske åt att jag spelar åtminstone en match till här. Men jag vet inte hur det blir, säger han.

Timråtränaren Roger Forsberg:

– Anton jobbar på bra och bidrar till oss. Sedan var det trist och onödigt att vi förlorade, det var ingen rolig kväll även om det finns mycket att ta med sig.

Läs mer: Då tas beslutet om Perssons framtid.

Läs mer: "Challe" om sonens förlust: "Årets stöld".

Läs mer: Tärnlund efter Sundsvalls ras: "Det är oacceptabelt"