Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anton Strålman försvaras efter dubbla tacklingar: "Inte en elak och smutsig spelare"

Anton Strålman noterades inte för någon poäng när hans Tampa Bay besegrade Winnipeg med 6–5 efter straffar i nattens NHL. Men den tidigare Timråspelaren var ändå matchens snackis efter två tuffa tacklingar i samma byte.

Annons

Det var i slutet av den andra perioden som Strålman först delade ut en höfttackling till Nikolaj Ehler och kort därefter, i samma byta, fick han in nästa smäll på Bryan Little.

Little hade huvudet nere mot isen efter att ha tappat kontroll över pucken och blev liggande en stund på isen innan han fick hjälpas av, för att sedan inte återvända i den tredje perioden.

– Jag spelar inte matcher för att försöka skada spelare, säger Strålman till Sportbladet.

– Han var puckförare men tappade pucken och balansen och jag var i vägen. Det var inte mycket jag kunde göra för att dra mig ur den.

Efter tacklingen på Little flög Winnipegs forward Blake Wheeler på Strålman och laget coach, Paul Maurice, var inte nöjd med domarna efter att Strålman fått en femminutersutvisning för roughing efter situationen. Coachens ilska ledde till att domarna beslutade att även han fick lämna matchen inför den tredje perioden.

– Jag var upprörd eftersom jag jobbar med dessa grabbar varje dag och bryr mig om dem. Bryan får sin nacke röntgad nu och jag ser ut att vara den som bryr mig mest om resultatet av den, sa Maurice efter matchen, enligt Tampa Bays hemsida.

Strålman försvaras nu av lagets storstjärna, Steven Stamkos.

– Vi vet alla att Strålman inte är en elak och smutsig spelare, säger Stamkos, som också satte den avgörande straffen i matchen, till Sportbladet.