Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det meningen att vi invånare ska lusläsa protokoll för att se så att politikerna gör sitt jobb?

På insändarplats den 15 mars ställde jag frågor till politiken gällande tillkomsten av det Stadsutvecklingsbolag som kommunen bidrar med 2,7 miljoner kronor till. Ingen politiker frånsett Annelie Luthman besvarade insändaren. Annelie Luthman bad om ursäkt för att hon inte hunnit med i svängarna. Kommunalrådet Peder Björk ansåg det inte nödvändigt att besvara min insändare med ställda frågor men hoppade på Annelie Luthman i sin tur. Kommunalrådet hänvisar till att kommunen har skrivit ett samarbetsavtal med Stadsutvecklingsbolaget.

Ett samarbetsavtal mellan två parter är en gemensam skriftlig underskriven överenskommelse om hur man delar på ansvar och uppgifter och hur man tillsammans bestämmer över det man samarbetar om. Nu är det bara så att det inte finns något diariefört samarbetsavtal registrerat. Det finns faktiskt ingenting skrivet mellan bolaget och kommunen. Om det nu inte ligger i kommunalrådets skrivbordslåda eller kanske inspelat? Pratar vi skandal här?

Så här går det till när Sundsvalls brödraskap får tillgång till resurser som andra inte har möjlighet till.

Det som finns skrivet är tjänstemannaunderlaget till kommunfullmäktige, kommunfullmäktigeprotokollet samt en icke underskriven projektbeskrivning utan innehåll.

Så här går det till när Sundsvalls brödraskap får tillgång till resurser som andra inte har möjlighet till. Så jag ställer frågan till politikerna i fullmäktige igen: Varför reagerade ni inte? Och vad tänker ni göra?

Det här är två olika frågor: Den ena är att det är en herrklubb. Den andra är att det som skett är ute i lagstiftningens gråzoner eller kanske olagligt.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det känns oroande att demokratin inte fungerar. Är det meningen att vi kommunmedborgare skall sitta och lusläsa varje protokoll för att politikerna inte gör sitt jobb?

Det pratas om att politiker blir hotade. Det är en farlig utveckling. Vi får de politiker vi förtjänar. När politiken handskas med makten på det här sättet får vi politikerförakt. Är det dit vi ska?

Nisse-Lisa

Läs replikskiftet här:

► Peder Björk: Luthman har blivit förblindad i sin iver att kritisera oss

Min fråga kvarstår – var är kvinnorna när styrelser ska utses?

► Vi borde ha synat formandet av Stadsutvecklingsbolaget bättre

► Män får fuldansa så mycket de vill i privatägda bolag – men inte på vår bekostnad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel