Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är det nu kvinnors dragningskraft till svinaktiga män avtar?

Annons

Vi är många vanliga hyggliga män som välkomnar #metoo-kampanjen och hoppas att den ska föra mycket gott med sig. Det är inte riktigt klokt hur sviniga många män är. Det måste upphöra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det skulle också i sammanhanget vara väldigt välkommet att få ett svar på det faktum att just svinaktiga män alltid har varit väldigt attraktiva sett ur kvinnornas perspektiv. Desto svinigare en man varit och ju mer det varit ett faktum – desto större har ofta attraktionen blivit på kvinnor. Allra värst var kanske när Åmsele-mördaren Juha Valjakkala, som slaktade en hel familj på en kyrkogård i övre Norrland, sedermera fick ta emot hundratals brev från beundrande kvinnor.

I samhället i övrigt har det bland normalmännen ofta funnits en undran varför kvinnor mest har åtrått de allra största svinen? Män som av normala män betraktats som totalt chanslösa hos kvinnor just för att det är så etablerade och konstaterat svinaktiga. Har ändå trots sin svinaktighet, eller tack vare den(?) varit framgångsrika hos många kvinnor. Inte sällan extra attraktiva kvinnor.

För Plus-kunder: Mirjamsdotter vill bryta tystnadskulturen på redaktionerna: "Ska bli socialt omöjligt för män att hålla på"

Det må vara hur som helst med kvinnors attraktion till svinaktiga män. Jag hoppas nu och i framtiden att kvinnor inte längre ska förtiga övergreppen utan skyndsamt polisanmäla alla lagbrott som sker mot kvinnor – just för att de är kvinnor.

Nu klämmer vi tillsammans åt svinen!

Det enda som saknas i dagens debatt är rösten på den grupp kvinnor, och den är inte liten den, vilka dras till män som ligger inte bara decennier utan ibland även sekler efter 2000-talets mansroll.

Valle V

Läs också:

Tusentals journalister i upprop mot övergrepp och sexism – här är deras vittnesmål

Skulden ska läggas där den hör hemma – hos förövaren

Jag är en vit man som skriver om #MeToo – ska även jag få ett hatdrev mot mig?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel