Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är flyktingarna ett problem?

Jag läser alla insändare som handlar om att invandringen måste stoppas, vi kan inte vara världens samvete, pensionärerna får betala, vi måste ta hand om våra egna först och så vidare. Men jag tänkte ta upp en annan sak.

Nu blir vi aktiva och skriver, tycker och har idéer om invandringspolitiken och hur den drabbar oss svenskar. Men varför är ni inte lika modiga och ger er på det som verkligen slår mot oss svenskar? I vårt eget land måste tryggheten på arbetsmarknaden stärkas kraftigt. För hundra år sedan stod man utanför fabriken med mössan i handen och undrade om det var just denna dag som arbetsköparen skulle låta en jobba. I dag sitter man hemma och väntar på ett sms i mobiltelefonen och undrar om det blir något jobb. Utvecklingen som tidigare delvis gått framåt går nu med raska steg bakåt.

Därför måste vi ta tillbaka makten över våra arbetsplatser, vinster till aktieägare med flera måste regleras och fördelningspolitiken måste bli vår politik. Med andra ord ska vi väl nu även resa oss mot makten. Men då är ni tysta. Varför?

Det är väl där det orättvisa ligger, men det är klart att det är lättare att slå mot de som har det sämre. Nu tycker jag att ni som helt plötsligt vaknat från slummer ska engagera er i den dagliga kampen och agera mot kapitalisterna och deras attack på oss svenskar.

Jan-Erik Lindblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel