Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är stadskärnan till för bilar eller människor?

För ett par veckor sedan kunde vi läsa i ST om planerna för E4:an genom Sundsvall. Smalare körfält, sänkt hastighet och nya anslutningsvägar är några av de förändringar som kommer genomföras. Ett välkommet förslag – inte bara för att planerna skulle förbättra luftmiljön avsevärt, utan också för att skapa en mer levande stadskärna.

Vi i Sundsvalls S-förening har sedan förra valet drivit hårt för ett antal förslag som vi är övertygade om kommer förbättra Sundsvalls centrum. Sundsvalls centrum är navet i Sundsvall och vi vill att alla Sundsvallsbor ska känna stolthet över vår stadskärna. Vi vill ha ett levande centrum fullt med aktiviteter. För att åstadkomma detta vill vi bland annat se fler bostäder och en tryggare miljö i centrum, bättre luftkvalitet, bättre kollektivtrafik och att staden och hamnen byggs ihop. E4-planerna möjliggör allt detta.

Som staden ser ut idag blir E4:an en barriär som markerar och ramar in staden. Det tycker vi är synd, när staden skulle kunna byggas ihop med hamnen och skapa en mer sammanhållen stadskärna. Utifrån det förslag som nu har presenterats minskar den barriäreffekten och hamnen blir en mer naturlig del av staden. På så sätt blir hela centrum mer levande och attraktiv.

Satsningarna på E4:an är ett konkret bevis på att politik gör skillnad. Genom att driva frågan om en mer attraktiv stad, både i vårt eget parti och gentemot den politiska majoriteten, har vi nu börjat se resultaten när det gäller våra prioriterade frågor.

Vår vision för Sundsvalls centrum är en levande stadskärna med centrala bostäder, där människor kan samlas, gå på restaurang med familjen, strosa längs ån och hamnen, eller ta en kaffe med en vän. Stadskärnan ska vara till för människor – inte för bilar. Genom E4-projektet hoppas vi att vi tar ett steg i den riktningen.

Frida Burman

Magnus Haak

Sundsvalls S-förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel