Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetet med Östrandsfabriken fortskrider

Husrum sökes till tusentals byggarbetare på nya Östrandsfabriken.
Sökandet pågår nu med ljus och lykta.
– Än så länge är det ingen kris, säger näringslivsutvecklaren Ingrid Thyberg.

Näringslivskontoret har fått in ett stort antal boenden efter efterlysningen de gjorde i höstas. Runt 2000 arbetare väntas till vad som beskrivits som det största industribygget sedan andra världskriget.

Läs också: största satsningen efter andra världskriget

– Vi vet i dagsläget inte hur många som kommer, än så länge är det ingen kris. Projektet har inte kommit in i den fasen ännu, säger Ingrid Thyberg, näringslivsutvecklare på kommunen.

Läs också: Bostadskris väntar

Ett projekt av den här storleken drar till sig nyfikna som vill följa arbetet.

Läs också: SCA investerar nästan 8 miljarder

– Det kommer nog att finnas ett intresse från allmänheten att följa projektet, så vi diskuterar tillsammans med SCA om vi kan göra något, kanske en utsiktsplats ungefär som när man byggde bron i Sundsvall, säger Ingrid Thyberg.

Den nya fabriken kommer att ha en toppmodern övervakningscentral för att bevaka processen. I och med det kommer hela regionen ha många intressanta tekniklösningar inom olika områden, och det är något som Ingrid Thyberg tror på.

– Jag tror att det här öppnar upp för många framtida studiebesök, så kallade technical visits. Vi har väldigt avancerad teknik i regionen nu, bland annat flygplatsen med RTC-tekniken och mobila övervakningsenheten i Birsta som övervakar hela Sveriges telefonnät.