Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsgivare, skärp er

Min filosofi som ensamstående förälder är att alltid finnas till hands. Att vara och ge trygghet och tro gott om sin omvärld. Rätta till ibland men visa sitt barn att misstag är något gott, det är i dem vi kan reflektera, tänka om och göra annorlunda. Prata och visa vad som är rätt och fel, gott och ont, upp och helt snedvridet. Att ha modet att protestera, både för sig själv och för sina medmänniskor, när världen inte visar sig från sin bästa sida.

Emellanåt måste jag som morsa lita på världen utanför vårt hem, att det finns frisörer, butiksmedarbetare, läkare, kuratorer, lärare, arbetsförmedlare, rekryterare med flera och att de möter mitt barn med rättvisa, respekt och tro. Men nyligen visade sig världen inte från sin finaste sida.

Min ungdom har en önskan, att få ett sommarjobb. Ett grundligt jobb med mycket ärligt skrivna ansökningshandlingar, korrekt ivägskickande, telefonsamtal för att påminna om att man finns till och stora förhoppningar om att nu är det min tur. Att sedan fått vara med om ett antal intervjuer och att i slutet mötas med misstro, respektlöshet, en känsla att det är en fullständigt onödig intervju och att det är ett hinder om man vill fortsätta studera efter gymnasiet gör att jag blir riktigt förbannad. Att sedan inte få någon som helst återkoppling efter fyra intervjuer gör mig fullkomligt förbannad. Att också ha sett företagets reklam vars budskap är "Kalla oss lite galna men vi tror på Sveriges ungdomar och ger dem ansvar och förtroende att utvecklas", gör att jag tvivlar starkt på deras affärsidé och vision.

Bakom många ansökningshandlingar och jobbsök ligger hårt arbete, osäkerhet att duga till och en önskan om att få en fot in i arbetslivet och visa vad man går för. Ge varje ungdom bakom dessa handlingar den respekt de förtjänar, läs deras cv, personliga brev och möt dem i kommande intervjuer med ett gott bemötande, tydlighet och tro på det som skrivits och sagts.

Glöm inte heller bort att det är inte bara ni som väljer medarbetare, utan det är även de som söker som väljer er. Så, skärp er om ni vill vara en attraktiv arbetsplats med gott arbetsklimat och personal som längtar till jobbet, ställer upp när det behövs, är lojala och ser fram emot varje arbetsdag. Då bidrar ni till att ungdomar lär sig, utvecklas och hittar sitt framtida yrke och passion.

Morsan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel