Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetskollegorna sadlar om – öppnar cykelbutik i Birsta

Cykelkedjan Sportson finns inte i Norrland.
Men det ska två cykelentusiaster ändra på.
De två arbetskollegorna från Telia sadlar nu om och ska öppna butik i Birsta.

Roger Wiklund och Håkan Björk ska driva butiken, som man hoppas ska öppna i månadsskiftet februari–mars.

– Jag gillar cykling och Håkan är passionerad, han bygger cyklar själv. Dessutom får vi med oss Graeme Stone som hållit på med cyklar i hela sitt liv, berättar Roger Wiklund.

Butiken ska ligga i den lokal som Heca är på väg att lämna, nära Mio Möbler.

– Jag har haft kontakt med Sportson länge och tittat på flera lokaler. Den här blir jättebra med en stor öppen yta, bra lagerutrymme och möjlighet att göra en cykelverkstad. Och läget är väldigt bra, inte minst sedan Stadium Outlet flyttade hit.

Enligt Sportson är man landets största cykelspecialistkedja, det här blir deras 23:e butik.

– Vi kommer att sälja cyklar för alla behov, från barn- till racercyklar. Och även elcyklar.

Den dyraste muskeldrivna cykeln i butiken kommer att kosta 36 000 kronor, men man kan också beställa specialbyggda cyklar för betydligt mer pengar. Dessutom satsar man mycket på verkstaden.

– Kunden ska inte behöva vänta mer än 48 timmar på en vanlig service, även under högsäsong, säger Roger Wiklund.

Graeme Stone, som jobbade på Team Sportia tidigare, ska jobba både i verkstaden och som säljare. Han har varit proffscyklist i flera år och bygger också egna cyklar.

– När jag kom till Sundsvall 2008 såg jag inte en enda tävlingscykel, men nu växer intresset starkt. Det är exempelvis säkert hundra personer från Sundsvall som cyklar Vätternrundan, säger han.

Han ska också jobba med individuell anpassning av cyklar.

– Det är rätt ovanligt i Sverige, men jag har gjort ungefär 600 anpassningar. Då slipper kunden få ont i knän, ryggen och andra delar av kroppen.