Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsplatsolycka på Akzo Nobel – man fick kemikalier på sig

En 36-årig man fick frätande kemikalier på sig vid en arbetsplatsolycka på Akzo Nobel under natten mot måndag.
Polis och ambulans larmades till platsen och mannen fördes till sjukhus med brännskador på benet och i ansiktet.

Vid 01-tiden natten mot måndag inträffade en arbetsplatsolycka på Akzo Nobel i Stockvik. Enligt tidiga uppgifter från polisen ska en man ha fått kemikalier över armen och polis och ambulans larmades till platsen. När polisen kom fram hade mannen redan hunnit föras till sjukhus.

– Vi har varit på platsen och tagit de grundläggande uppgifterna för att kunna utreda, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

Läs också: Fastnade med handen i kvarn – företag misstänks för arbetsmiljöbrott

– Han hade fått någon form av frätande ämne på sig, men vi har inte kunnat prata med honom ännu. Han är på sjukhuset nu och vi ska upp dit och kontrollera om det går att prata med honom.

De första uppgifterna om att mannen skadats på armen är inte bekräftade. Enligt uppgifter från akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus har mannen fått extremitetsskador i form av brännskador på vänster lår och han har även skadats i ansiktet. Skadorna bedöms som lindriga och han fick stanna kvar på sjukhuset för observation under natten.

Det är ännu oklart hur olyckan har gått till.

Läs också: Dieselutsläpp från lastbil på Akzo Nobel

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!