Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets eldsjäl dokumenterar nya Sidsjön

Under fem år har fotografen Lars-Erik Larsson dokumenterat uppbygganden av det nya Sidsjöområdet.
I dag utnämndes han till Årets eldsjäl och erhöll en summa på 25 000 kronor.
– Nu kan jag köpa ett nytt kamerahus, säger han.

Ett brinnande fotointresse gjorde att Lars-Erik Larsson redan på 1960-talet gick med i Sundsvalls fotoklubb. När han mötte Sidsjö fastigheters Hans Bark under en promenad för fem år sedan fick han frågan om han ville fotografera uppbygganden av området.

– Byggnaderna är fascinerande. En del tycker att graffitin här handlar om förstörelse men jag tycker att den har lyst upp området. Och varje trasig fönsterruta i de olika paviljonerna har egentligen förtjänat en egen bild, säger Lars-Erik Larsson.

På fredagsmorgonen samlades områdets engagerade entreprenörer för en grötfrukost i det gamla sjukhusets upprenoverade kyrksal och då visades ett bildspel av Lars-Erik Larsson.

Hans Bark från Sidsjö Fastigheter och Leif Karlsson från stadsbyggnadesnämnden överlämnade sedan 25 000 kronor och den inramade motiveringen till varför Lars-Erik Larsson utnämns till Årets Eldsjäl. Motiveringen löd "För konstnärliga och inspirerande insatser genom sin fotodokumentation av Sidsjöområdet".