Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets eldsjäl dokumenterar nya Sidsjön

Under fem år har fotografen Lars-Erik Larsson dokumenterat uppbygganden av det nya Sidsjöområdet.
I dag utnämndes han till Årets eldsjäl och erhöll en summa på 25 000 kronor.
– Nu kan jag köpa ett nytt kamerahus, säger han.

Annons

Ett brinnande fotointresse gjorde att Lars-Erik Larsson redan på 1960-talet gick med i Sundsvalls fotoklubb. När han mötte Sidsjö fastigheters Hans Bark under en promenad för fem år sedan fick han frågan om han ville fotografera uppbygganden av området.

– Byggnaderna är fascinerande. En del tycker att graffitin här handlar om förstörelse men jag tycker att den har lyst upp området. Och varje trasig fönsterruta i de olika paviljonerna har egentligen förtjänat en egen bild, säger Lars-Erik Larsson.

På fredagsmorgonen samlades områdets engagerade entreprenörer för en grötfrukost i det gamla sjukhusets upprenoverade kyrksal och då visades ett bildspel av Lars-Erik Larsson.

Hans Bark från Sidsjö Fastigheter och Leif Karlsson från stadsbyggnadesnämnden överlämnade sedan 25 000 kronor och den inramade motiveringen till varför Lars-Erik Larsson utnämns till Årets Eldsjäl. Motiveringen löd "För konstnärliga och inspirerande insatser genom sin fotodokumentation av Sidsjöområdet".