Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets företagare tillbaka i vardagen igen

I fredags tog hon hem priset som årets företagare på Företagargalan.
Klackskorna är tillbaka i skohyllan och på måndagen var hon tillbaka på Ica supermarket i Ånge.
– Det var roligt och överraskande och inget jag väntade mig, säger Astrid Gradin.

Hon står med händerna långt in i hyllan med konserver och talar samtidigt med en kund i telefon. Luren är fastklämd mellan kinden och axeln. Direkt när hon lagt på kommer stamkunden Berit Nordlander och frågar efter en petit choux-mix som hon brukar köpa. Varan har utgått ur sortimentet, men Astrid löser problemet med att springa ut på kontoret och skriva ut ett recept på den franska bakelsen.

Priset som årets företagare motiverades med att hon ”på ett förtjänstfullt sätt försett Västra med god mat och ett engagerat bemötande”.

– Det var väldigt svårt att gå i trappen upp till scenen med högklackat och skakiga knän, säger Astrid med ett skratt och tillägger:

– Det betyder kanske inte så mycket i praktiken, men det ger ett kvitto på att vi är betydelsefulla på orten. Det är bra att handeln i Ånge blir uppmärksammad, säger Astrid Gradin.

Hon är ödmjuk och menar att de är flera som kämpat sig fram till utmärkelsen. Hon har en personalstyrka på 20 anställda och vill inte ta åt sig äran helt själv.

– Det är ju min personal jag ska tacka, de är allsidiga och kompetenta. Vi har kul på jobbet och det smittar nog av sig på kunderna, säger Astrid Gradin.

Hon tog över butiken för ett år sedan, efter att ha drivit den i tolv år tillsammans med sin lillasyster Emelie Öberg som då tog över Icabutiken på Alnö.

Handlargenen går generationer tillbaka i tiden. Syskonen växte bokstavligen upp i affärsmiljö. Föräldrarna drev butiken i Stöde och senare i Ånge.

– Jag hade inga planer på att bli handlare, men det blev så i slutändan. Jag trivs jättebra på jobbet, det är roligt med mixen. Ibland sitter jag en hel dag på kontoret, men annars är jag gärna på golvet och jobbar, säger Astrid Gradin.