Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets landsbruksföretag finns i Ljustorp

Ljustorps Handel har utsetts till årets landsbygdsföretag i Västernorrland. Det är andra året i rad som ett Timråföretag tar hem utmärkelsen. I fjol var det Oskars Surströmming som fick titeln.

Det känns jätteroligt att få en sådan här utmärkelse, säger Niclas Andersson som driver och äger affären tillsammans med Veronica Hägglund och Jörgen Härén.

Prisutdelningen ägde rum i Bollstabruk mellan Sollefteå och Kramfors. Förutom äran blev det också 10000 kronor i belöning. Juryns motivering var:

” Ljustorps Handel är ett välskött företag där ägarna tänker långsiktigt för bygden och företagets bästa. De är genuint intresserade av att utveckla de bygder de verkar i och företagarna brinner för att vara den naturliga mötesplatsen i området.

Det är unga företagare som vågar satsa inom en svår bransch som är oerhört viktig för bibehållandet av infrastrukturen på landsbygden. Företagarna är delaktiga i föreningslivet och arbetar aktivt med att gynna lokala producenter. Framtidstro och engagemang präglar deras arbete”.

Något speciellt firande har inte pristagarna planerat annat än att umgås med sina respektive familjer. Och om uppmärksamheten innebär nya affärsmöjligheter är svårt att sia om.

Det vet man inte, vi får väl se om det blir några spinoff-effekter, som tidigare i år blev utnämnd till månadens landsbygdsföretagare.

Under året har nio olika företag i länet fått utmärkelsen vilket också innebär att man kvalificerade sig till att delta för att bli årets landsbygdsföretag. .

Utmärkelsen Månadens landsbygdsföretagare delas ut av LRF Västernorrland, Swedbank och respektive kommun. Det ska vara en företagare som brinner för sin produkt, en nätverksbyggare som skapar lönsamhet och vill utveckla sig själv och bygden.

Ljustorpsföretagarna äger sedan en tid tillbaka också en lanthandel i Viksjö i Härnösands kommun.