Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets ljusdrottning - Cassandra Sundin

Ljuslockig, blåögd och med ett strålande leende tog Medelpads Lucia, Cassandra Sundin, emot gratulationer och uppvaktning i går.
Jag trodde inte det var sant när jag fick veta det, jag blev så glad att jag grät.

Det var bara hon som grät. De övriga luciakandidaterna kramade och gratulerade.

Cassandra var först tveksam att åka in till Knaust inför den första uttagningen, men sedan har allt känts rätt.

Vi är ett mysigt gäng och alla kommer bra överens. Redan första gången vi sjöng satt sångerna bra, alla är så duktiga att sjunga.

Så i år får hon säga nej till ridskolans lussefirande. I stället ska hon leda till landskapets ljusbärerskor under sex dagar som Medelpads Lucia. Trettio uppträdanden är inplanerade. Redan den nionde december startar Luciatåget, i år är premiären i Birsta city.

Årets lucia är en 17-åring med klara framtidsmål, hon vill bli läkare och det har hon vetat sedan hon var tio år. Hon har till och med preciserat yrkesvalet till ortoped. Det bestämde hon efter att hon tvingats operera ryggen för två år sedan för att hon hade skolios.

Jag vill kunna hjälpa andra, jag har alltid varit intresserad av människokroppen och har sommarjobbat och gjort prao på sjukhuset, säger Cassandra Sundin.

Därför går hon naturvetenskaplig linje, om det inte varit för yrkesambitionerna hade hon valt estetisk linje. Sång är hennes stora glädjeämne.

Min förebild är Isabella Gidlöf som jag tar sånglektioner för på musikskolan. Jag har hållit på i ett år och när det är trögt så stöttar hon mig till hundra procent, hon är fantastisk.

Men något smakprov på skönsång kunde den nykorade Lucian inte ge i går, en halsinflammation har satt tillfälligt stopp för den sortens övningar.