Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Årets stordåd" skedde i Fränsta

De strejkande vid Focus CRS i Fränsta hyllas av sitt fackförbund. I går tilldelades de utmärkelsen "Årets stordåd" för sin 66 dagar långa strejk för rimliga villkor.

Det var i samband med Unionens förbundsråd som de strejkande i Fränsta uppmärksammades för sitt ställningstagande. Till stående ovationer så meddelades att utmärkelsen "Årets stordåd" i år skulle tillfalla de anställda som i drygt två månader kämpade för att få till stånd en förhandlig om ett kollektivavtal.

– Bedriften som medlemmarna på Focus CRS gjort är sinnebilden av civilkurage. De påminner oss alla om, och stärker, våra grundläggande fackliga värderingar, säger Cecilia Fahlberg, Unionens förbundsordförande i ett pressmeddelande.

Motiveringen till utnämningen löd som följer:

"Medlemmarna på Focus CRS tilldelas utmärkelsen Årets stordåd för att med ett stort engagemang tagit strid för att arbetsgivaren ska teckna kollektivavtal. Med solidaritet och mental styrka har de tydligt stått upp för sina kollegors rätt att vara fackligt anslutna och rätten till schysta villkor. Genom sitt gemensamma agerande personifierar de grundläggande fackliga värderingar och har visat att det fackliga arbetet är lika aktuellt i dag som någonsin förr".