Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arg och ledsen över befolkningsminskningen i Sundsvall – ta reda på vad som gått snett!

Jag blir både arg och ledsen över den senaste befolkningsstatistiken. Hur kan just Sundsvall plötsligt börja minska. En universitetsstad krymper inte! Särskilt inte under tredje kvartalet!

Om inte drastiska åtgärder tas nu kommer Sundsvall att försvinna från kartan. Alltså, det här får inte hända. Regionen behöver en verkligen storstad som tillväxtmagnet. Det här är en av de värsta tänkbara katastrofer regionen skulle kunna uppleva.

Läs också: [+] Befolkningstapp över hela länet – med ett oväntat undantag

Universitetsstäder är ju de som överallt annars ser till att även glesbygdslänen växer, så varför har Sundsvall blivit så oattraktivt? Och varför just under tredje kvartalet, alla universitetsstädernas superperiod?!

Sundsvall skulle behöva bli en superkommun, så ta nu reda på vad som gick snett istället för att bara rulla tummarna och vänta på att allt ska lösa sig!

Arg och ledsen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även: Sundsvall växer för långsamt – andra städer kör förbi oss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel