Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ari A-landslagsspelare igen

Senhösten 2009 var senast GIF Sundsvall hade en A-landslagsspelare i sin trupp

Vårvinter 2012 är det dags igen.

Då som nu heter han Ari Skúlason.

– Ja, jag har fått frågan om jag kan åka, säger islänningen.

Annons

Isländska Fotbollsförbundet har ännu inte presenterat truppen officiellt, som i slutet av februari ska matcha mot Japan och Montenegro i tur och ordning.

Men GIF Sundsvalls mittfältare kommer att vara ett namn.

– Jag tror vi möter Japan den 24:e februari och Montenegro den 29:e om jag inte minns fel. Det kommer att tas ut två lag, anledningen är förmodligen att Lasse Lagerbäck vill se så många spelare som möjligt, säger Ari.

Skúlason träffade den isländske förbundskaptenen från Ovansjö och Medelpad så sent som i mitten av januari i samband med ett landslagsläger.

– Det var givande träningar och bra att få träffa Lasse. Vi hade även en internmatch, men under det här lägret var det bara spelare från Island och Skandinavien som var med, berättar Ari.

Den här gången kommer truppen att bestå av betydligt mer meriterade spelare. Spelare som tjänar sitt levebröd i England och nere på kontinenten.

– 24:e och 29:e februari är så kallade internationella datum, så därmed kommer fler spelare att vara tillgängliga. Naturligtvis är det här en jättechans för mig. Dessutom ska det bli kul att träffa spelare som man har spelat med i ungdomslandslagen.

Ari Skúlason ser fram emot comebacken i allsvenskan och det kommande fotbollsåret som för hans del har fått en rivstart.

25-åringen som har KL Valur som moderklubb är återigen en spelare för det isländska landslaget.

För han har en A-kamp på meritlistan sedan tidigare.

I november 2009 debuterade han mot Iran i Teheran med att spela 90 minuter – som vänsterback.

Frågan är var på planen Lars Lagerbäck placerar honom?

GIF Sundsvall kommer i vilket fall släppa i väg Ari Skúlason, som har utvecklats som spelare under sina drygt fyra säsonger i klubben.