Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrangerar en flygdag

För första gången på nio år anordnar Midlanda en flygdag. Arrangemanget är ett sätt att uppmärksamma att flygplatsen övergår i kommunal ägo.
– Vi hoppas på mellan 7000 och 10000 besökare, säger flygplatschefen Frank Olofsson.

I slutet av maj ska frågan om övertagandet av flygplatsen tas upp i respektive kommunfullmäktige i Sundsvall och Timrå och Frank Olofsson berättar att det just nu pågår ett intensivt arbete inför ägarbytet.

Samtidigt planeras det för fullt för den 15 juni då flyg- och motordagen arrangeras på flygplatsen som i nuläget heter Sundsvall Härnösand Airport. I juni kommer dock flygplatsen få ett nytt namn. Det nya namnet är inte officiellt än men:

– Det blir i alla fall inte Midlanda flygplats, säger Frank Olofsson.

Inför flyg- och motordagen ska nya skyltar i alla fall vara uppsatta. En ansökan om tillstånd enligt ordningslagen har nyligen skickats in för arrangemanget och Olofsson tror inte att det finns några hinder för att få ett godkännande från polisen.

Dagen arrangeras i samarbete med Sundsvalls kommun och Timrå kommun.

– Det blir något av ett startskott för att kommunerna tar över ägandet och det känns viktigt att vi får ut vårt nya varumärke. Men om flyg- och motordagen blir uppskattad hoppas vi kunna ha det som ett återkommande evenemang, säger Frank Olofsson.

Flera aktiviteter och programpunkter är redan klara. Det blir bland annat rundflygning med både helikopter och flygplan, bandvagnsåkning, visning av nya bilmodeller och även visning av flygplatsens egna specialfordon.

För att locka även barnfamiljerna har man bokat Sean Banan.

– Vi hoppas gärna på bra väder men vi arrangerar det här oavsett. Om det är riktigt dåligt väder kan vi ha vissa saker inomhus. Vi har en stor hangar som rymmer flera tusen personer.