Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrogant beteende på smal väg – Gryttjomsvägen inte byggd för dånande tung trafik

Jag läste artikeln om oroliga föräldrar boende efter Timmervägen och jag förstår helt deras oro. Gryttjomsvägen i Söråker är en populär smal byväg som används för promenader, ridning, cykling och av alla som uppskattar vistelse i friska luften.

Men det finns ett stort problem och detta är lastbilstrafiken som trafikerar vägen. Vägen är inte byggd för trafik med lastbil och släp ibland fullastade vilket lär väga 40-50 ton. Dessa lastbilar dånande fram efter vägen gör att det är livsfarligt att promenera rida med mera efter vägen idag. För att inte tala om de barn som själva går efter vägen och möter eller blir omkörd av en lastbil med släp ett par decimeter från kroppen eller när chauffören pratar i mobilen är det bara att kasta sig i diket. Att köra 50-60 kilometer i timmen på en smal grusad byväg med en fullastad bil och släp innebär en mycket lång bromssträcka.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu närmar sig vintern med höga plogvallar, var ska vi ta vägen då? Det är sorgligt att chaufförer har en sån otrolig arrogans gentemot andra användare av vägen med mottot "nu kommer jag så släng dig i diket".

Ett litet barn blev omkörd av en dånande lastbil med 30-40 centimeters marginal. Hur tror ni det känns för barnet och föräldrarna? Givetvis blir de rejält förbannade. Om jag skulle gå med en rullator så är det kört. Det jag funderar över är om chaufförens attityd är lika kaxig när olyckan är framme.

Till åkeriet som tillhandahåller bil och släp vill jag uppmana er att ordna en personbil till er anställda för privat körning efter Gryttjomsvägen. Samt till familjen med blyfötter på gasen vill jag erinra er om att den raka biten av vägen inte är en fartsträcka utan en väg med ett hus 3 meter från vägen. 83 kilometer uppmätt med fartkamera. Hänsyn löser alla problem och alla har rätt att använda vägen utan att riskera livet. Att vägen trycks sönder är sorgligt då kommunen skött vägunderhållet berömvärt i alla år.

Hoppla ner i diket

Läs även:

Taxibilarnas vansinnesfärder mellan Sundsvall och Midlanda måste stoppas

Cyklister – använd ringklockan och visa trafikvett

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel