Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artisten Elliphant fortsätter att "kötta på"

Elliphant har turnerat över hela jordklotet och samarbetat med de största producenterna. Nu släpper den svenska stjärnan sitt andra album.
– Det är inte hela världen, det är några nya låtar, säger hon till TT.

Annons

Ellinor Olovsdotter, mer känd som Elliphant, anländer till replokalen en kvart efter utsatt tid och beklagar sin långdragna förkylning. Hon tror att den har med mobiltelefoner att göra.

– Det känns som att sedan vi började hålla på så mycket med sina telefoner så är alla sjuka längre. Jag tror att det är stress, till sista sekunden i livet ligger man och tänker på vilken serie man ska se ett till avsnitt av, säger hon.

Det är bråda dagar för Elliphant – den 25 mars släpps hennes andra riktiga studioalbum "Living life golden" och i samband med det inleder hon en lång turné som ska ta henne genom hela Europa och USA.

Å andra sidan har Elliphant alltid fullt upp.

– Det har inte varit någon lugn stund med det här projektet. Visst, det är spännande med skivan men det känns ändå rätt "basic", vi bara fortsätter att kötta på. Jag gjorde 195 shower förra året, säger hon.

Sedan Elliphant debuterade 2012 har hon fullständigt sprutat ur sig material – utöver albumet "A good idea" handlar det om singlar, ep-skivor och mängder av gästspel.

Ofta går det väldigt snabbt.

– På den nya skivan har jag inte haft mer än en dag i studion på en enda låt, jag har aldrig fått sitta länge med en låt och sedan gå in och sätta den med all kraft och känsla som jag har. Jag är verkligen en produkt av den nya tiden.

"Living life golden" är inspelad i Los Angeles. Bland producenterna och de gästande artisterna märks storheter som Azealia Banks, Skrillex, Major Lazer, Mø och Twin Shadow.

– Min lillebror brukar säga: "Du kan inte ens sjunga, hur fan kan du få jobba med alla de här?", säger Elliphant och berättar att i de flesta fall är det hon som blivit uppsökt av producenter och artistkollegor.

En gång ringde till exempel den kanadensiske dj-stjärnan Deadmau5. Elliphant fick dock ingen "vibe" och "glömde bort honom".

– Men sedan ringde Skrillex och honom fick man direkt "vibe" för och han bestämde att "då kommer jag till Sverige på måndag". Han sov hos mig några nätter, vi gjorde musik i studion. Vi hade det skitfint, satt uppe i Vitabergsparken och grinade en dag. Sedan dess har vi varit svintajta.

Efter "Living life golden" och efterföljande konserter hoppas Elliphant att hon ska kunna ta det lite lugnare.

Nästa album vill hon lägga mer tid och kärlek på.

– Jag har fortfarande inte gjort någon låt jag älskar, något som jag själv skulle lyssna på... eller kanske typ två–tre låtar, säger Elliphant.

– Jag kommer inte att sitta och säga "och så drar du ner baskaggen där", det är inte jag att vara en sådan där pretentiös artist. Men jag vill ändå känna att jag haft tid att skriva låtarna och att de verkligen betyder något för mig. (TT)