Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister från alla världsreligioner framför fredskantat

Vox Pacis, Fredens röst, kombinerar sina folkmusikaliska uttryck i en fredshyllning i GA-kyrkan på söndag den 18 oktober.

Kristna koraler möter tibetansk högtonssång och muslimska böneutrop. Virpi Pahkinens solodans och finska sång möter sång på sanskrit, bengali och hindi, judiska och arabiska samt grekiska och ryska sånger.

"I Nathans fotspår" heter föreställningen, och de medverkande artisterna kommer ur alla världsreligionerna. För regi och recitation står Sundsvallsfödda Gunilla Nordlund, grundare av och konstnärlig ledare för organisationen Vox Pacis, fredens röst.

Organisationen föddes efter de motsättningar som uppstod kring Mohammedteckningarna 2006, som ett sätt att försöka vända situationen till något positivt. Alla skulle kunna uppträda tillsammans och ingen skulle behöva förtryckas av någon annans åsikter.

Fredskantaten spelas den 18 oktober 18.00 i GA-kyrkan och de medverkande är Chime Arkhang, Mamadou Sene, Dafna Dori, Shipra Nandi, Virpi Pahkinen, Gunnel Mauritzson, Arne Johansson och Gunilla Nordlund, samt GA-kyrkans egen Pernilla Backlund.

– Här är allt inriktat på fred och medmänsklighet och att mötas. I Sundsvall har vi många människor med olika ursprung, så jag hoppas att många känner sig hemma i detta. Det känns fint att få knyta an till den samhörigheten med hjälp av det finast vi har, musiken och dansen, säger Pernilla Backlund.