Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister går samman mot rasism på Pipeline

Under lördagen genomförs Sundsvall mot rasism på Pipeline med flera föreläsningar, men även en hel del artistframträdanden.
Bland dem märks hajpade Kitok och punkrockarna i The Baboon show.

Pipeline och nätverket Sundsvall mot rasism, arrangerar tillsammans med hittills över 40 lokala medarrangörer en heldagsmanifestation och gala mot rasism och främlingsfientlighet.

Evenemanget är helt gratis och förutom ett gäng föreläsare bjuds besökarna på musik i olika former.

Först ut är Trio Total som är en jazz/rock-trio med bland andra multikonstnären Björn Gimstedt i spetsen.

Den andra lokala akten är Rapper kC & Rootsrockers. kC släppte sin solodebut 2012, Get Together,som fick en nominering till årets hiphop på manifestgalan. På releasefesten för skivan spelade han med just Rootsrockers

2013 släppte kC en remixversion av albumet, "Got Together", med versioner av till exempel Broke 'n' Tipsy och Erik L.

Vincent Jedselius är singer/songwritern från Fagersta som rotat sig i Sundsvall.

I november ifjol släppte han sitt andra album "Åka tåg för lånade pengar" och tillsammans med en drös Sundsvallsmusiker är han ute och spelar för fulla muggar.

Kitok är Magnus Ekelunds senaste projekt. Enligt honom handlar musiken om att släppa taget och soundmässigt är det Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida.

Senast vi såg Magnus Ekelund i Sundsvall var på Aveny tillsammans med bland annat Mattias Alkberg.

The Baboon show är en stenhård punkrockakt från Stockholm. Enligt ett pressmeddelande ser man Johnny Rottens blick i den kvinnliga smått rabiata frontsångerskan Cecilia Boström, en ”in your face”-attityd som det smäller om.

Musiken är en hybrid av gammalt och nytt och för drygt ett år sedan släppte de sin senaste fullängdare "Peoples Republic of the Baboon Show formerly known as Sweden".

Föreläsarna som kommer till Pipeline är Johnny "Puma" Höglin, Masoud Vatankhah, Muhamed Reza, Anna Belstock och repressentanter från Asylkomittén.