Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsa Vilbäck årets folkbildare

Tv-läkaren Åsa Vilbäck, med rötter i Sundsvall, har utsetts till Årets folkbildare av Föreningen vetenskap och folkbildning.

Föreningen delar varje år ut den hedersamma utmärkelsen årets folkbildare och den mindre hedersamma utmärkelsen årets förvillare.

Det fina av de båda priserna gick i år till Åsa Vilbäck, med rötter i Sundsvall. I motiveringen står det att:

"Genom att hålla en god populärvetenskaplig standard i sina program har Åsa Vilbäck tydligt markerat vikten av evidensbaserad medicin. Åsa Vilbäck har även varnat för farliga alternativmedicinska metoder. "

Åsa Vilbäck är läkare och har sedan hösten 2008 varit programledare för hälsoprogrammet “Dr. Åsa” i Sveriges Television. Hon var med i tv-programmet Expedition Robinson 1997 och blev där för första gången känd för svenska folket.

Priset som Årets förvillare går till lobbygruppen Stockholmsinitiativet som driver uppfattningen att mänskliga utsläpp av växthusgaser inte nämnvärt påverkar klimatet.