Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asplöven behöver en miljon för att klara kvalet – vädjar om hjälp på klubbens hemsida

Asplöven är i ekonomisk kris och kan tvingas dra sig ur kvalet för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.
Nu vädjar klubben på sin hemsida till både sponsorer och supportrar för hjälp att samla in en miljon kronor inför kvalet.

Det är redan klart att Asplöven och Sundsvall blir lagen från allsvenskan som går till kvalspel. Men nu meddelar klubben från Haparanda att kvalspel inte är möjligt med den ekonomiska situation de har för tillfället. Därför vädjar de, via klubbens hemsida, till sponsorer och supportrar om hjälp med att samla in en miljon kronor för att klara kvalspel.

– Får vi inte in det kan vi inte ställa upp i kvalet, så allvarlig är situationen, säger klubbdirektören och tränaren Per Kenttä till Sportbladet.

Läs också: Ännu en förlust för Sundsvall Hockey

Att säsongen nu förlängs med en och en halv månad har orsakat ekonomiska bekymmer, enligt Kenttä. Han hoppas nu att de ska få den ekonomiska hjälp som behövs och slippa släppa spelare inför kvalet.

– Som det ser ut nu så hoppas jag verkligen inte att vi behöver släppa spelare. Målet är att vi ska dra in den här finansieringen, säger Kenttä till Sportbladet.

Läs också: Timrå slog serieledarna AIK