Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asplöven sist ut – här är Timrå IK:s chanser till playoff inför avgörande matchen

Timrå IK vill till playoff i Hockeyallsvenskan. Det har varit målsättningen hela säsongen.
Nu återstår bara ett hinder för att ta sig dit. Det stavas Asplöven.

Scenariorna är många. Men i grund och botten är det bara ett resultat som räknas för att Timrå ska ta sig till playoff.

– Vi måste vinna, så enkelt är det, säger tränaren Roger Forsberg.

Inför matchen ligger Timrå IK på en åttondeplats i serien med 75 poäng. Men det är tight både framåt och bakåt.

Snäppet över, på en sjundeplats, finns nämligen Mora IK som har lika många poäng, men något bättre målskillnad än Timrå. Och tittar man neråt hittar vi både Västerås på 73 poäng och Vita Hästen på 72 poäng som vill vara med och fajtas om en playoffplats.

Läs också: Timrås hjälte om mirakelvändningen och sitt skönaste mål i karriären

I teorin skulle en förlust mot Asplöven ändå kunna räcka, men i praktiken är det vinst som gäller om Timrå ska går vidare.

För om Timrå faller mot Asplöven, måste även Västerås och Vita Hästen förlora sina matcher för att inte knuffa ner Timrå.

Men för Timrå gäller det att fokusera på motståndet i form av Asplöven. Ett motstånd som trots tabellplaceringen har visat sig vara ett tufft motstånd.

– Det blir en svår match för oss. Historiskt sätt har Timrå haft problem med dem och den här matchen förändrar inte så mycket för dem, så de kommer spela väldigt bekymmerslöst vilket kan vara en nackdel för oss, säger Roger Forsberg.

Asplöven som ligger näst sist i serien, med endast Sundsvall Hockey bakom sig, är redan klara för kvalserien och har bara allt att vinna mot Timrå. Medan Timrå är i ett minst sagt pressat läge.

Läs också: Hallins besked efter röntgen: "Får se om jag kan spela något mer i år"

Men med sig upp till Luleå har laget glada minnen från fredagens match mot Mora.

En makalös vändnig från ett 0–2 underläge till 3–2 och vinst har skapat god energi i laget.

– Det är klart att vi tar med oss den energi som vi skapade till varandra nu när vi går in i den sista matchen, säger Roger Forsberg.