Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asplövens kris kan påverka kvalserien – förbundet avvaktar med svar

Asplöven kan tvingas avstå kvalet om de inte får in en miljon kronor. Hur kvalserien skulle påverkas om Asplöven drar sig ur kan förbundet inte svara på än.
– Vi passar på den frågan just nu, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet till Länstidningen i Södertälje.

Sundsvall och Asplöven är lagen från allsvenskan, som tillsammans med Borlänge och Västervik från allettan, är klara för kvalserien.

Vilka de återstående lagen blir avgörs under play off-spelet, som går in i sin andra runda i dag.

Läs också: Asplöven behöver en miljon för att klara kvalet – vädjar om hjälp på klubbens hemsida

Efter att Asplöven i tisdags meddelade att de behöver en miljon kronor för att klara kvalspelet och att de riskerar att behöva dra sig ur väcks frågor kring hur kvalspelet skulle påverkas om så blir fallet.

– Vi kommer inte att svara på den frågan förrän vi har en ordentlig dokumentation över situationen, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, till LT.se.

Lundström menar att det finns "ett antal parametrar att ta hänsyn till" om Asplöven skulle tvingas dra sig ur, men att förbundet inte svarar mer kring frågan i dagsläget.