Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assistenter fyllefestade i Sundsvall

Ledare för en grupp funktionshindrade personer i Härnösand åkte till Sundsvall och festade – tillsammans med de funktionshindrade. Ledarna festade och drack så pass mycket att de funktionshindrade kände sig oroliga, det skriver Tidningen Ångermanland.

Personalen på hotellet i Sundsvall kände sig nödgade att kontakta socialförvaltningen i Härnösand, något som nu har resulterat i att flera personer har stängts av från sina jobb i två veckor.

– Några av de funktionshindrade blev oroliga och kände sig osäkra på en väl frekventerad plats som de inte är vana vid, säger en anhörig till Tidningen Ångermanland.

Anledningen till att gruppen var i Sundsvall var att en grupp funktionshindrade skulle framföra ett teaterstycke. Sedan skulle man gemensamt ha ätit middag och övernattat. På kvällen blev dock flera av de anställda ledarna mycket berusade.

– Vi reagerar våldsamt på det här och har tagit till arbetsrättsliga åtgärder. När de ringde från hotellet i Sundsvall och berättade vad som hänt så blev det en omedelbar reaktion från vår sida. Vi tog in samtlig personal och gjorde intervjuer. Vi kontaktade direkt förvaltningsledningen och facket. Jag kan bekräfta att flera ur personalstyrkan avstängdes från sina jobb tills vidare, säger Agneta Nordström, omsorgschef för funktionshindrade i Härnösand till tidningen.