Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylboende i Ånge avvecklas – stängs inom de närmsta månaderna

Artikel 4 av 4
Migrationsverkets avvecklingsplan för Medelpad
Visa alla artiklar

Migrationsverket avvecklar tre asylboenden i länet, varav ett i Ånge. Det står nu klart att asylboendet vid Torpshammars Herrgård kommer avvecklas fram till den 28 februari.

Under onsdagen meddelade Migrationsverket i ett pressmeddelande att de stänger tre stycken asylboenden i Västernorrland. I Medelpad står det nu klart att Torpshammars herrgård kommer avvecklas fram till den 28 februari 2018. .

– Det är tråkigt att behöva avveckla fungerande asylboenden där asylsökande trivs och många volontärer visat ett otroligt engagemang, säger Håkan Hansi, Regionchef, Migrationsverket region Nord i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Migrationsverket bland annat stäng asylboendet Ångebyn i kommunen.

För Plus-kunder: Asylboendet Ångebyn avvecklas – stänger om några veckor

Enligt Migrationsverket är det färre människor som söker asyl i Sverige och antalet personer som behöver boende har därför minskat under det senaste åren.

Förutom Torpshammars Herrgård är det nu även beslutat att två andra asylboenden ska avvecklas i länet. Det rör sig om Frånö ABT och Ytterlännäsgårdens ABT, i Kramfors kommun ska avvecklas fram till den 28 februari.

För Plus-kunder: Osäker framtid för flyktingboendena i Ånge kommun – kan komma att avvecklas inom kort

För Plus-kunder: Inte bara ägarna som drabbas om Migrationsverket lämnar Ånge kommun