Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylinvandringen fortsätter skapa nya jobb: "Behovet av att förstärka kvartstår"

Migrationsverket fortsätter anställa personal i Sundsvall.
Just nu är behovet särskilt stort av fler handläggare.
– Vi rekryterade väldigt mycket under fjolåret men behovet av att förstärka ytterligare kvarstår, säger Tobias Brännlund, enhetschef på Migrationsverket.

Annons

Asylinvandringen till Sverige är fortfarande stor, enligt Migrationsverket. Prognosen för i år är att 100 000 personer kommer att söka asyl i landet, vilket förstås kräver att myndigheterna också möter utvecklingen genom att rekrytera ny personal.

Sundsvalls kommun, som har ansvar för de ensamkommande barn och flyktingungdomar som kommer till kommunen, startade nyligen en utbildning till integrationsvägledare för att klara sina behov. Just nu får 20 medarbetare inom socialförvaltningen möjligheten att komplettera sina kunskaper för att ta hand om ensamkommande.

– Jag ser väldigt positivt på utbildningsinsatsen, som både ger oss personal med rätt kompetens till våra boenden och möjligheten för medarbetare som vill använda sin kompetens för att prova ett nytt arbetsområde, säger Mikael Lindberg, chef för stöd och behandling på socialförvaltningen, enligt ett pressmeddelande.

Parallellt med utbildningsinsatsen söker kommunen även integrationshandläggare, som har till uppgift att arbeta med fokus på de 180 till 220 nyanlända personer, med uppehållstillstånd, som Sundsvall har avtal med Migrationsverket om att ta emot varje år.

Migrationsverket har i sin tur rekordrekryterat för att klara mottagningen av de asylsökande som ifjol nådde en historiskt hög siffra med 180 000 personer.

Hur det kommer att bli i år, och hur Sundsvallsregionen berörs av det, är förstås oklart. Slår prognosen in för landet som helhet och 100 000 personer söker asyl så är det fortfarande en historiskt sett hög siffra, konstaterar Tobias Brännlund.

– Det kan ju bli så att vi får väldigt många fler boendeplatser här i regionen 2016 och då kommer behoven öka ytterligare, men det är svårt att säga nu, säger han.

För tillfället är dock tillgången på boendepersonal relativt sett god, enligt Tobias Brännlund. Däremot är handläggningstiderna fortfarande långa, vilket sätter behovet av handläggare på sin spets.

– Det är först och främst det vi tittar på nu och vi har pågående rekrytering, säger han.

Migrationsverket rekryterar i sin tur via bemanningsföretag. Och möjligheterna att få jobb är goda.

– Om man bedöms uppfylla den kravprofil som vi har satt ut i annonsen så, säger Tobias Brännlund.